Review på Idaho~!

STOR SPOILER VARNING! LÄS PÅ EGEN RISK!

Idaho (min förkortning av 'My own private Idaho') handlar om Mike, som spelas av River Phoenix, en homosexuell prostituerad ung man som lider av narkolepsi (En störning i hjärnan som orsakar plötsliga stunder av medvetslöshet - mer precis somnar man mot sin vilja, utan att vara trött - under till exempel stressande förhållanden. Läs mer här) och hans vän Scott, spelas av Keanu Reeves, borgmästarens son som har gett upp sitt liv som rikemansbarn för att även han prostituera sig och gå emot sin fars vilja.


Dessa två bestämmer sig efter en bit in i filmen för att söka efter Mikes long lost mother, som bor i Idaho och väl där får de höra av Mikes far att hon senast skickade ett vykort från ett trevligt ställe som hette Family Tree In (tror jag). Mestandelen av filmen så söker de efter hans mor och detta sökande tar dem hela vägen till Italien.

Mike erkänner sin kärlek till Scott på ett väldigt okonventionellt sätt när de har fastnat mitt i öknen då deras motorcykel bestämmer sig för att lägga av och de sig för att lägga sig ner och sova. Scott däremot är inte gay (;_;) och berättar detta för Mike (som visserligen redan visste det) och de somnar sedan tillsammans efter att Mike sett lite ynklig ut och Scott kände medlidande för att Mike var så ensam.

I Italien träffar Scott en italienska som han förälskar sig i och Mike får resa ensam tillbaka till USA, heartbroken.

I slutet så befinner sig Mike på samma väg  i Idaho som i början av filmen och han får ett (narkolepsi-)anfall och somnar på vägen, blir rånad, innan det kommer en röd bil och en mystisk brunhårig man (mest troligt Scott, eftersom Scott alltid ser efter Mikey i filmen) och räddar honom.

The end.

All in all; Vacker film, underbara skådisar - Keanu passar underbart bra i Frank hår, en jeansjacka som slighty visar hans bara bringa och ett läderhalsband. River är hur adorable som helst som en narkoleptisk manshora med drog-problem som är kär i sin bästa vän. Ett måste för varje faghag (och bög, men det har jag inget att säga till om). Se den, den är lika gammal som jag är.


Bomba min dumpning
Fangirlsquel av: jonna

näää den verkade ju jättesöööt^^

2009-01-30 @ 21:05:46

Gnäll här:

Fangirl numero:
Är du ett stort fan?

Snigel-postadressen: (Publiceras för fan)

Din sida med skitsnack:

Dumplings:

Trackback
RSS 2.0