Eriks tur ikväll?

Om inte Erik vinner kärslaget ikväll vet jag inte vad. Men han har i alla fall varit en söt typ på annars tråkiga lördagkvällar med sitt eviga godis slash vindruveätande och hoppiga framträdanden.

Go go Team Erik!



UPDATE:

Jag kände mig ganska tagen på sängen när Erik inte vann, men det var starkt av honom att komma till final i alla fall. Förresten; Jag gillar inte alls uttrycket "starkt av (namn)" >_<

STÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄDAA~!

Idag har jag varit duktig tycker jag. Jag har städat (eller dammsugit och skurat) köket och jag håller på med mitt eget rum. Har inte hunnit plugga någonting dock, vilket gör att jag förmodligen kommer vara irriterad på mor när hon kommer hem, eftersom det var hon som tvingade mig att städa köket trots att jag förklarade för henne att jag skulle städa mitt rum - som jag inte hann göra förra helgen då jag mådde dåligt och städade vardagsrummet - och plugga både matte, fysik och skriva på svenskan.

Jag känner mig frustrerad just nu, men jag får bita ihop och städa mitt rum så att jag sedan kan se Körslaget utan att ha det hängandes över huvudet. Förhoppningsvis vinner Erik så att jag inte är sur resten av helgen >w<

Well, well; Nu återgår jag väl till städandet, så att jag inte fastnar vid datorn.

Review på Idaho~!

STOR SPOILER VARNING! LÄS PÅ EGEN RISK!

Idaho (min förkortning av 'My own private Idaho') handlar om Mike, som spelas av River Phoenix, en homosexuell prostituerad ung man som lider av narkolepsi (En störning i hjärnan som orsakar plötsliga stunder av medvetslöshet - mer precis somnar man mot sin vilja, utan att vara trött - under till exempel stressande förhållanden. Läs mer här) och hans vän Scott, spelas av Keanu Reeves, borgmästarens son som har gett upp sitt liv som rikemansbarn för att även han prostituera sig och gå emot sin fars vilja.


Dessa två bestämmer sig efter en bit in i filmen för att söka efter Mikes long lost mother, som bor i Idaho och väl där får de höra av Mikes far att hon senast skickade ett vykort från ett trevligt ställe som hette Family Tree In (tror jag). Mestandelen av filmen så söker de efter hans mor och detta sökande tar dem hela vägen till Italien.

Mike erkänner sin kärlek till Scott på ett väldigt okonventionellt sätt när de har fastnat mitt i öknen då deras motorcykel bestämmer sig för att lägga av och de sig för att lägga sig ner och sova. Scott däremot är inte gay (;_;) och berättar detta för Mike (som visserligen redan visste det) och de somnar sedan tillsammans efter att Mike sett lite ynklig ut och Scott kände medlidande för att Mike var så ensam.

I Italien träffar Scott en italienska som han förälskar sig i och Mike får resa ensam tillbaka till USA, heartbroken.

I slutet så befinner sig Mike på samma väg  i Idaho som i början av filmen och han får ett (narkolepsi-)anfall och somnar på vägen, blir rånad, innan det kommer en röd bil och en mystisk brunhårig man (mest troligt Scott, eftersom Scott alltid ser efter Mikey i filmen) och räddar honom.

The end.

All in all; Vacker film, underbara skådisar - Keanu passar underbart bra i Frank hår, en jeansjacka som slighty visar hans bara bringa och ett läderhalsband. River är hur adorable som helst som en narkoleptisk manshora med drog-problem som är kär i sin bästa vän. Ett måste för varje faghag (och bög, men det har jag inget att säga till om). Se den, den är lika gammal som jag är.


My own private Idaho


Nu har jag fått den och tyvärr flickor, jag ser den ikväll själv x3

Zeitgeist - The full movie


Se den.

Jag pratar med Mike... eller Linda?

Jag: "Liiinda~"
Mike: "Förkylning."
Jag: "Du är osocial~"


Irrelevant kunnande om dagens jag

Senaste gången jag blev kallad emo; Morgonen igår.
Senaste gången jag åt choklad; Idag efter skolan.
Har jag torra händer; Ja.
Senaste gången jag blev helt okunnig i närheten av en kille; Idag.

Slutsats;

Jag vill heta Gayheart i efternamn <3

Chokolate everyone~

Här sitter jag och mumsar på choklad och våndas över minnet över vad som hände idag.

Jag kan meddela Sofia om att mitt bankkort inte är spärrat eftersom koden jag slog in då hon var med inte var fel, utan att jag inte fick ut pengar för att jag inte hade den summan jag begärt på kontot. Man måste hålla reda på om det står "Fel kod" eller "Uttaget godkänns ej"

Ehehe *hostharkel* ^^'

Helg rant

Min helg har varit... inte så hektisk faktiskt.

I fredags var jag som sagt på bio och jo; slutet var som väntat. De blev vänner igen och yeah yeah, hon gifte sig med kompisens bror istället >_> Han skulle ju vara gay goddamn! Så satt det två irriterande punks bredvid oss och WOW hade jag fel när jag trodde att folk gick på bio för att se filmen och sedan kunna skratta åt den, för dessa två gick tydligen till sf den kvällen för att se mig bli irriterad.
När jag sedan skulle hem så glömde jag mina vantar i vänthallen på busstation för att jag kollade på pb-pojken som stod och sötade sig igen för första gången på väldigt länge. Jag insåg dock att jag hade glömt dem bara fem minuter efter att dörrarna hade låsts till hallen, vilket innebar att pojken var kvar och sopade golven på pressbyrån (inte med sin söthet dock xD), vilket gav mig idéen att gå och fråga honom om han kunde hämta mina vantar för han hade ju trots allt nycklar. Men tro det eller ej; Min blyghet slog till och jag vågade inte ens flytta mig närmare dörren för att se längtans fullt på mina vantar i kylan >_>
Jag ångrar mig nu.

Lördagen bestod av att jag var förkyld med en jävla hes röst och slem i halsen och körslaget som Erik vann gick vidare i.

Sedan så har vi idag som jag mest har använt till att se på Canada's Next Top Model (som inte är alls lika bra som ANTM) och äta. Faktiskt. Sedan så har jag sovit tolv timmar i natt och det var skönt. Ska skriva klart min novell ikväll - alternativt imorgon.

Men nu är det ÄNTLIGEN middag!

Sayonara~


Bröllopsduellen?

Ikväll ska jag på bio och se Bröllopsduellen med Linda. Hoppas att den inte suger. Eller har en sensmoral i slutet som säger "Hur mycket man än bråkar så blir man alltid vänner i slutet igen".

Pappa, mamma säger att jag var autist när jag var liten! ;_;

Idag har jag sett på House och det var ett fint avsnitt.

Och det tänkte jag säga bara för att ha någonting att säga, så det så.

Tuggummi och namn

Jag hittade tuggummi i min väska igår vilket gjorde mig glad. Och jag gillade Lindas förslag till bloggnamn, så jag gjorde ett eget nytt förslag.

fnerds.blogg.se

Vad tycks? Om namnet, inte bilden.


. (Jag har ingen bra rubrik)

Idag har jag minsann kommit fram till att jag måste skriva klart min novell till Litterära Gestaltningen. Inte för att min lärare klagar (för det gör hon typ aldrig O_o) men för att jag inte orkar ha den i en hög. Dessutom vill jag se hur bra slash dålig den blir. Jag brukar ju inte skriva söta saker, om vi säger så.

Men jag har också insett skönheten i att inte byta om från kimono på morgonen och att väga sig på morgonen är den ultimata self esteem-boosten. Skönhetstävlingar suger också.

Men främst av allt; Man blir dissad för att man gillar pojkband ;_; Oh, crap. Men vem bryr sig? Det är inte som att jag aldrig blivit dissad för att jag gillar någonting som inte är "accepterat" förut. E.M.D. kommer fortsätta att spelas på lagom hög volym i mitt rum (för annars gnäller ju mor min om att det är för högt) och jag kommer sitta och skriva som vanligt. Enda skillnaden nu är väl att mitt hår inte är dagen-efter fettigt och att jag har smink utkletat i hela ansiktet. Vilket får det att låta som att jag var på fest igår, vilket jag inte var :'D

Ah well, jag ska väl ta och skriva om Samuel och Mikaela nu då >w< Isaimendan!

Ångest, Edward och tarot-kort

"Om du är kvinna, vänta dig att träffa en passionerad yngre man med humörssvängningar. Han kan växla från otrolig stor ömhet till aggression."

Så stod det i tarot-korten jag fick på en sida på internet dagen innan det blev en massa ångest över att Edward stirrar på mig. Och inte stirrar på mig. Och som jag sa till Jonna så betyder det inte nödvändigtvis att Edward visar mig stor ömhet, utan att han kan växla mellan saker, som att han stirrar på mig hela tiden till att undvika att kolla på mig alls (vilket han gjorde förra veckan ;_;).

I vilket fall som helst. Det var vad det stod för mig i januari just den gången. Eftersom det är internet borde jag inte lita på vad den säger, men jag är ju lite vidskeplig av mig och jag är inte riktigt kompis med slumpen, men ödet kanske vill förvarna mig om något?

Hoppas inte det.



Am I all alone, am I all alone, is anyone out there hearing my song?

Detta är min pose-kväll i bilder (duh).

Före (O_o)


Erik är söt~ Erik ska vinna Körslaget annars bankar jag huvudet igenom väggen.


Så här såg jag ut precis innan jag hört Erik tacka för min röst för andra gången x3


Ja, jag slickar på handen.


Så här ledsen hade jag blivit om Erik åkt ut
Men gissa vad, det gjorde han inte 8D


Sen så gick jag och posade i mina gröna kläder för att visa hur jag stödjer


Erika borde gilla att jag har blivit ganska fäst vid grönt
Inte bara Eriks fel!


Wille och jag var minsann spända av förväntan
Vi visste ju bara att Erik skulle gå vidare, inte vem som skulle åka


När Erik vunnit gått vidare så återgick jag till posandet.

I don't give a fuck if I cut my arm bleeding

... men fingret bryr jag mig däremot om. Erik gick vidare. Jag tyckte det var läbbigt när Gry sa "Och jag fick just höra att omröstningen avgjordes i sista sekunden" eftersom att vi kom fram till telefonslussen och fick höra Eriks röst tre sekunder innan det var försent. Han pratade fortfarande efter tiden gått ut. Hm...


Japp, jag skar mig faktiskt på fingret. Ni vet inte hur sylvassa pannband kan vara.

All for one and one for all

Våran fina domäner var upptagna, sucks to be us. Så nu sitter jag här och försöker att hitta någonting som vi kan döpa våran gemensamma blogg till. Jag gillade ju visserligen comingout.blogg.se men jag kommer inte ihåg vad de andra sa om det.

Hm...

Men här är lite andra förslag, så får ni säga till om något låter bra;

30 Seconds (thirtyseconds.blogg.se)
Provehito (provehito.blogg.se)
Rainbows (rainbows.blogg.se)
Descent (descent.blogg.se)
Narcism (narcism.blogg.se)

Mer kommer väl sen. Nu ska jag fixa mig lite för jag har tråkigt och tänker ta ego-bilder tills Erik kommer på Körslaget. Idag kommer nog Magnus åka ut, sen Hannah och sedan kommer Erik vinna över Robert i finalen. Det vill säga; Om det går som jag vill att det ska gå.

Sayonara!

Ögonbryn och fågelbon

Jag har upptäckt att buskiga ögonbryn som hårstrårna ligger åt alla håll på är irriterande. Jag vill bara ta en liten borste, en tandborste typ, och borsta till dem så att de ligger slätt och alla ligger åt samma håll och inte i bara ett stort kråkbo i slutet. Usch.

Uppdatering:_OYASUMINASAI!

Stranger - Secondhand Serenade

Turn Around
Turn Around and fix your eye in my direction
So there is a connection
I can't speak
I can't make a sound to somehow capture your attention
I'm staring at perfection

I'm confident
But I can't pretend I wasn't terrified to meet you
I knew you could see right through me
I saw my life flash right before my very eyes
And I knew just what we'd turn into
I was hoping that you could see
Take a look at me so you can see

---

Uppdatering:
Hm... Hm...

Amanda ska träna *gasp*

Av någon anledning har mor, min kära, bestämt sig för att hon vill att jag också ska träna. Så jag skall tydligen följa med på öppet hus på Stil nere på Porsöns centrum imorgon och testa på lite olika saker.

Bara för att påpeka det så tänker jag banne mig inte prova på body pump. Förhoppningsvis försöker mamma inte köpa ett fyra månaders gymkort till mig, hon tyckte det verkade bra.

Å andra sidan så kanske jag blir av med mina slappa armar och den lilla bullen jag har på magen (jag sa lilla!). Får väl se till att jag har med mig en fulladdad iPod imorgon också, så att jag kan lyssna på vad jag vill ifall jag bara tar en svängom på löpbandet. Hoppas bara att jag inte ser någon snygg kille där så jag får för mig att jag faktiskt vill fortsätta träna.

Kanske ni får se en bild av moi i träningskläder en vacker dag? 8D Mest troligt inte, men okej.
 


Och allting är precis som vanligt

Nu stirrar Edward på mig igen. Han kanske bara hade en dålig dag igår.

Och min tunga är sträv och svider fortfarande.


~
"Det var en gång en gång och den gången var grusad. Det vet jag för att jag föll och skrapade upp knäet på gruset och fick sedan gå till skolsköterskan för att plåstra om. Det tog två veckor för såret att läka tror jag, men jag har fortfarande ett litet ärr efter det."
~


Mikael och msn


Många har klagat på Windows Vista, men jag måste erkänna att den är snygg i alla fall.

Brännmaneter? PAH!

Usch, jag har bränt tungan på te och det svider och den är säkert helt röd. Det är jobbigt, ungefär som när jag hade förkylningsblåsor, eller när jag hade jättetorra läppar och de inte ville fukta sig med lipsylen.

Och programmeringen blir nog icke klar ikväll. I natt. Skit samma, jag ska skriva på den nu och sedan på novellen till Litterära Gestaltningen, så att den blir bra, för Edward var en väldigt fin inspirationskälla (nej, INTE Twilight-Edward, utan Edward som jag tjatat om i flera inlägg på raken nu).

Saker som skrämmer mig

Att jag och Sofia tänker likadant, pratar likadant och säger samma saker samtidigt. Inte alltid, men nog ofta för att skrämma mig.

Att jag tyckte att Edward stirrar ovanligt mycket på mig. Folk kan stirra, men han liksom stirr-stirrade. Detta kommenterade jag på min blogg i detta inlägg (<--LÄNK).

Att efter det inlägget publicerats så stirrade Edward inte på mig längre.

Att Sofia kommenterade att det var underligt att Edward slutat stirra precis efter jag skrivit det på mig blogg. Precis som jag gjort. Att vi båda undrade (undrar fortfarande) om han kanske läser min blogg.

Hm... Fast vi döper inte om honom till Lilla Stirriga Killen tycker jag. För han stirrar ju inte mer. Vi kan typ göra som vi gjorde med LTU-killen (aka; University-dude), kalla honom för något långt och jobbigt (Han-som-inte-ritade-på-Amanda). Jag röstar på att vi kallar honom Han-som-brukade-stirra-på-Amanda-men-numer-slutat-och-dessutom-kollar-bort-så-fort-hon-kommer. Kanske ska fundera över något kortare.

Hoppas nu bara att Edward inte läser min blogg, för då spelar det ju ingen roll om vi byter smeknamn xD

f'(x) = 5x^4 - 43x^0.53 - e^3 * log55 = VAD SA DU?

Nu har jag banne mig pluggat matte som om det vore för mitt liv. Det känns som att jag har pluggat mer matte idag än vad jag gjort under hela första året i ettan (vilket jag inte gjort, men ändå). Jag har nästan summariserat hela C kursen på en dag - idag - och det kommer nog att gå vägen imorgon. Jag säger inte MVG, för det kommer jag nog inte få nå mer på något matte prov, men G i alla fall och kanske till och med VG. Så länge de inte har sjuttio procent av frågorna som handlar om grafer och deras derivator. För det kan jag fanimej inte alls. Och det suger ju lite.

Men det ska nog som sagt gå vägen. Bara jag tar det lugnt imorgon. Och lärarna inte har stoppat massa frågor om grafer, eller skissa grafer eller något. För det orkade jag inte träna på. Fem timmar matte (sex timmar egentligen, men det gjordes ju inte så mycket på sista matte-lektionen vi hade idag >_<) och en slö hjärna senare;

Jag ska sova.

UPDATE:
Det bästa är väl att jag inte haft tid att tänka på så mycket annat. Som att jag fortfarande tycker att Edward inte har en anledning att stirra på mig.

White, black - Red?


(Bortse från det faktum att jag är attraktiv på Stockholms tunnelbana utan smink)


(Ignorera mina fina putläppar, jag hade för mycket fett i dem)


(Så här har ni minsann inte sett mig)


Nå, jag har blivit väldigt sugen på att bleka igen, men det är ju så omständigt.
Ska jag testa något nytt, som rött (Jonna tjatade ju lite om det ett tag) eller ska
jag satsa på hederliga gamla svarta?

Put a bullet though my head and I'll still survive


Fuck this shit.

Älskade Edward

Jag ber om ursäkt till Linda och Sofia för att jag tjatat om Edward nästintill hela dagen (jag tjatade ju om Dane Cook, Mike och lite andra killar också x3). Och nu får jag väl även be om ursäkt till alla små läsare som har hamnat helt fel för att de såg en titel som innehöll namnet Edward.


Tyvärr; Jag menar inte Edward Cullen. Jag kommer ALDRIG spendera en hel dag med att kommentera Edward Cullen och det är sällan att jag ens nämner honom om det nu inte råkar komma en fanatisk Twilight person och börja käfta om serien, författren eller karaktärerna. Då måste jag - nej - då är det min skyldighet att argumentera emot denne person så att h*n förstår att Stepenie Meyers vampyrer inte egentligen är riktiga vampyrer, mer som plagiat - Som lampyrer x3


Ursäkta i vilket fall som helst. Detta blogginlägg ska INTE handla om Edward Cullen och hans perfekthet och hur snygg osv osv han är.


VIDARE;


Som (tre av) mina vänner dock förstår så handlar det om allas våran egna skol-Edward som mer eller mindre skrämt skiten ur mig idag - och väldigt många andra dagar. Jag ber alltså om ursäkt för att jag har tjatat om honom.


Det är lite läskigt och eftersom jag misstänker att Linda tycker jag är från vettet som inte tycker att "Han tycker du är snygg"-argumentet är bra så ska jag förklara varför.

Edward är Edward. Vad tror vi Edward gillar för tjejer? Misslyckade Mutanter (gomene Sofia), aka; Fjortisar. Vill jag att Edward tycker jag är snygg om han samtidigt tycker att M.M.s är snygga? Nej. För om han gör det betyder det att jag ska vara i någons ögon lika snygg som en fjortis (huu, hemska tanke). Och ursäkta mig, men i mina öron är det icke en komplimang.


Så, förstår Linda lite bättre nu varför jag helst vill ha ett annat argument till varför Edward stirrar på mig? I vilket fall som helst så vill jag att det upphör för det är läskigt. Fast bara lite små-läskigt. Det är ju lite kul också. Men som sagt så undrar jag varför det kommer sig att han stirrar på mig.


Har jag gjort någonting (mest troligt någonting pinsamt)? Är jag lik någon? Är jag snygg och han inte gillar fjortisar? Hm... Kanske var det honom tarot-korten menade med att jag skulle träffa en yngre kille (som jag skulle dessutom inleda ett kärleksförhållande med) som beter sig drygt och elakt emot mig (kanske inte ordagrant 'drygt och elakt').


Nåväl, jag får väl ligga och fundera på det halva natten senare, för nu ska jag minsann plugga matte så jag kanske får VG på C-kursen. För jag vill inte ha bara G ;_;


Sayonara baka-chans <3


Dane Cook


Gyaah; Irritations Objekt!

FINE, okej - Thank you very much äckel skola.

Jag ska jobba på matten, låt mig bara jobba på det >_>

Danny? Sebastian?


Ganska lika tycker jag de är i alla fall. Nakenheten och området som syns i alla fall.

Sch, det är en hemlighet

Alrighty then. Så jag höll mig inte undan bloggen så hemskt länge xD PINSAMT för mig. Anyhow.

Jag kan inte låta bli att minnas mig att det skedde en mer eller mindre pinsam sak när jag och Linda befann och på Shopping i fredags, och tro det eller ej, men det var faktiskt inte jag som orsakade allt ståhej (ursäkta rimmet).

Nu var det så här att jag och Linda var trötta, men mätta och hade inhandlat vad vi båda skulle ha (hon ett vitt ribbat linne, jag ett par svarta tights och ett svart ribbat linne, om intresseklubben antecknar) och svängt in en tur på Wedins för att kolla på skor. Vi diskuterade vilt om pumps - ehum - samtidigt som vi begav oss upp för rulltrappan för att ta oss till Din Sko, då jag plötsligt får syn på en välkänd bög högst uppe i rulltrappan; Bögen. Så jag måste meddela Linda om detta, annars är jag inte en god vän.

Jag lutar mig fram och viskar "Bögen" samtidigt som vi rullar upp och han (samt kvinligt sällskap) rullar ner. Då får Linda för sig att han är LÅNGT borta och vrider snabbt som blixten upp huvudet för att få syn på uppenbarelsen, det blonda håret kastas vilt kring huvudet. Ack, vilken otur inser Linda, när hon upptäcker att han blott är två meter bort och att hon just har stirrar alltför uppenbart på stackars Bögen, vilket leder till att hon vrider tillbaka huvudet lika hastigt som innan.

And that was just KRACKALACKING! Smidig som jag är kunde jag inte låta bli att börja skratta och snart kippar jag nästan efter andan medans Linda generat viskar till mig att jag kunde varnat om att han var närmare än hon trodde. Och så bevisade jag att våran bleka vän visst kan rodna :D


Whut the fuck's wrong with people?!

En sak säger jag er som är irriterande med rollspel (enligt moi);

Folk kan nästan hur som helst hoppa in (i textrollspel alltså) om man inte sagt någonting annat. Vilket kan leda till en MASSA olika situationer, som ofta inte slutar som man vill. Nu är det så att jag har upplevt i de två senaste trådarna jag skriver i att det inte går min väg. Det kommer in en massa folk som uppenbarligen vill rollspela, men som inte ger en någon ärlig chans att starta en konversation med karaktären.
Om man vill gömma sig, fine. Men om min karaktär hör det kommer han knappast gå fram och påbörja en konversation, inte om motspelarens uppenbarligen inte vill bli upptäckt av någon/något.
Sen kan det hända att det dyker upp en karaktär som helt och håller IGNORERAR en i rollspelet. Vilket gör det hela ännu svårare att påbörja en konversation. Då _vill_inte_ den andra parten prata med min karaktär och då spelar det ingen roll om jag så skulle skriva att min karaktär sjöng en serenad för denne, för h*n kommer ändå inte säga någonting.

Christ, ibland är det jobbigt att vara rollspelare.

Too me you're just all the same


Gratis födelsedag till Sofia

All in all it's another day new, falling down whatcha gonna do?

Idag har jag minsann varit ute på äventyr med far min. Han skulle lämna tillbaka bussen som han körde till Gällivare till min farbror och jag följde med honom, så som för att antingen slippa plugga eller för att bara ha någonting att göra (för oddsen för att jag skulle pluggat även om han inte skulle åkt någonstans är ganska små). Vi hamnade så långt som Övertorneå och där åt vi minsann på Rogers och sedan så körde vi runt lite grann, till Ica bland annat - och jag kan ju meddela att det inte bara var för chansen att få se Ica-Buss-Egon, utan även för att mina läppar ville falla sönder och jag var i stort behov av en ny lipsyl. Att han sedan jobbar på Ica är ju bara ett plus.
Däremot så var han ju inte där, tyvärr ;_;

Sedan så fortsatte äventyret till en av fars bekanta, Bror om jag inte minns helt fel. Där satt vi och drack kaffe - jag drack dock te - och fikade bulla och pepparkaka i en halvtimme eller så. Sedan bar det av till bussen som vi skulle ta hem till Råneå och vem ser jag inte kliva på bussen där om inte Mr. Buss-Ica-Egon? Wunderbart och jag kunde ju inte låta bli att smsa samtliga som fått höra talas om honom (okej, tre av dem och ni vet vilka ni är x3). Dock klev han av i Kalix för att byta buss.
Sedan så kom jag hem med ett sår på bröstet orsakat av för mycket kliande :D But don't worry my friends, it's only a fleshwound! Ni kan få se det imorgon om det känns väldigt intressant. Annars har jag inte ägnat helgen åt mycket pluggande alls, dock har jag nästan skrivit klart novellen till Litterära Gestaltningen och så ska jag väl försöka räkna ett tal eller två innan jag lägger mig och skriver på kapitel sjutton av Romeo, men jag gissar att jag inte kommer göra det.
Ah, well, vi höres väl imorgon antar jag?
Sayonara suckers!

Kapitel sexton; Fjärilsvingar

SPOILER VARNING!
Har du inte läst de tidigare kapitlen av Romeo x Romeo så kan du gå in här (<--LÄNK) och läsa dem, för annars har du missat någonting xD
END OF SPOILER.


Det brutala ljudet av en väckarklocka genljuder huset, väcker den sovande mer hänsynslöst än vad den låter. Förvirrat slår han upp ögonen, försöker komma ihåg dagen, försöker komma ihåg vem han är och vad det är meningen att han ska göra. Försöker glömma bort det lika snabbt som han kommer ihåg.

Emil satte sig upp i sängen, lade sig ner igen och drog täcket över sig. Två dagar hade gått och han var redan i samma vanor. Vakna, vilja somna om. Han kommer klä på sig samtidigt som han äter frukost och sedan kommer han att gå till bussen. Som alltid. Han hade varit fri i två dagar, men den semestern var över nu.


Innan han visste ordet av det var han på bussen, skorna blöta av snön och händerna iskalla av kylan. Han försökte gnugga lite värme i dem och vände blicken ut genom fönstret för att se på träden som susade förbi i morgonmörkret.

"Godmorgon Emil." Någon satte sig ner bredvid honom, rösten kändes bekant, men han kunde inte komma ihåg vem den tillhörde.

Han såg från fönstret på personen som hade tilltalat honom. "Morgon." Det var för tidigt för att avgöra om det var en god eller dålig morgon. Dessutom visste han redan att det - mest troligt - inte skulle bli en god morgon. Inte för honom i alla fall. Å andra sidan verkade den här dagen börja bättre än vad de flesta brukade göra.

"Christian" tillade han sedan. Log och möttes av ett leende.

"Så du tänker komma på festen?" Det lät mest som om frågan var ställd av ren artighet, mer än att hon undrade. "Du såg ganska skeptisk ut förra gången vi träffades."

"Första gången vi träffades" påpekade han.

Christian skrattade. "Första gången vi träffades" rättade hon sig sedan. "Kommer du?"

Hur skulle han komma ur det på enklast möjliga sätt? Vilken dum fråga egentligen, han kunde ju bara säga precis som det var; Han tänkte inte komma av anledning att han inte ens skulle göra sig bra i ett hörn som den mobbade killen på festen. Än mindre över en toalettstol dagen efter. Inte för att han skulle göra någonting som ledde till att han skulle behöva ha huvudet hängandes över toaletten. Men så ville han inte heller sitta i ett hörn av en soffa och vänta på att få gå hem medans resten av umgänget bestod av fulla tonåringar. Nej tack. Han tänkte inte komma på någon skum fest där alla var drack som fiskar eller höga som hus.

Av att döma på hur gammal han kunde tänka sig att Christian var, så skulle hennes umgängeskrets vara kring hans egen ålder. Vilket innebar de som han absolut aldrig ville träffa utanför skolan - även om han helst skulle slippa dem där med. Vilket gav honom en ännu större anledning att inte komma.

Så var det med att han inte var fullt så bra på att säga nej rakt av. Emil bet sig i läppen.

 "Nå?"

Han harklade sig. "Jag tror inte att jag ska komma."

"Varför inte?" Den obligatoriska frågan som man aldrig egentligen hade ett svar på och helst bara ville slippa.

Han tänkte efter ett tag. Bästa svaret, han ville inte egentligen såra henne med mening, så han var tvungen att komma på någonting bra att säga. Eller mildrande kanske är det rätta ordet. Christian var trots allt det närmsta han kommit en vän de senaste fem åren.

"Jag hinner inte, jag har så mycket annat att göra."

"Åh." Hon slog ner blicken i sitt knä. "Jag undrade just vad du gjorde på bussen."

"Hm?" Var inte det ganska uppenbart? "Jag ska till skolan."

Nu var det hennes tur att se skeptisk ut. "På en lördag?" Hennes högra ögonbryn åkte upp. "Då måste du verkligen vara upptagen."

"Lördag?" Emil såg förvirrat på henne. Fan. Fan, fantastiskt. Underbart. Vem glömmer bort vilken dag det är egentligen? Herregud. Hur kan man glömma bort veckodagarna? Det fanns sju av dem, han hade varit hemma två. Ganska enkel matte. Sist han var i skolan var det onsdag, veckans tredje dag. Om han missade två dagar så var det fjärde och femte dagen i veckan vilket betydde att dagens veckonummer var sex och med andra ord; Lördag.

"Ja, lördag."

Inte konstigt att busschauffören hade sett på honom med höjda ögonbryn som om han hade... glömt vilken dag det var.

"Är du säker på att du inte kan komma?"

Han kanske borde tänka över det egentligen. Det var inte som att det skulle skada honom att vara social. Han behövde inte dricka, om det nu var så att andra gjorde det, och han kunde ju till och med gå hem om det var så hemskt som han kunde tänka sig att det skulle kunna bli. Även om hans fantasier kanske var lite väl påverkade av vad han sett på film. Men sen fanns faktorn 'andra gäster' också.

Emil kunde inte låta bli att fråga. "Vilka kommer?"

"Hm..." Christian drog en mörk hårslinga ur ansiktet, en som nästan genast föll tillbaka på samma plats igen. "Jag tror inte att det kommer vara någon där som du känner."

Emil kände sig lite pessimistisk. Det verkade för bra för att vara sant att ingen som han kände skulle vara där. Det borde vara någon som han vet vem det är, eller snarare som vet vem han är, som ska vara där. Det kunde inte skilja mer än max två år mellan dem båda.

"Hur menar du då?"

"Ingen av mina kompisar går kvar på gymnasiet." Hon log och ryckte på axlarna och han kände sig plötsligt väldigt naiv. För att inte tala om att han kände sig otroligt obetydlig. Kanske trodde hon att han var myndig och därför hade bjudit honom?

"Jag är bara sjutton" försökte han säga utan att låta ynklig. Nåväl, det var ju kul att hon hade velat bjuda honom från början. Men Christian skrattade bara. Hon hade små skrattgropar i kinderna.

"Det är ingen fara, det är jag med."

"Men dina..."

Emil hann inte fullfölja meningen innan han blev avbruten.

"High school drop-outs." Hon suckade och pekade på sig själv innan hon fortsatte. "Mina föräldrar blev inte glada, men de har vant sig nu. De orkade väl inte bråka antar jag.

Några av mina kompisar har dock gått ut gymnasiet och börjat jobba. Utom Samuel som började universitetet. Tre andra bestämde sig för att inte plugga vidare alls efter grundskolan och började jobba."

"Okej." Han kunde inte göra annat än nicka. Det kändes som om han hade hört mer på tio minuter än vad han hade hört på hela det förra året - om man bortsåg från vad Erik och Mattias hade sagt till honom - och det kändes väldigt... annorlunda.

"Du får fortfarande komma om du vill."

Både Christian och Emil satt tysta i några sekunder, innan hon tryckte in stoppknappen ovanför dem båda och rätade till axelremmen på sin väska. Han funderade fortfarande om han skulle följa med henne eller inte.

"Kommer du?" frågade hon när hon reste sig upp från bussätet. Hans ögon mötte ett par gröna.

Han tvekade. Var det inte han som hade tänkt på det här sedan han träffat henne? Visst var det han som hade tänkt att han skulle sluta vara cynisk och sluta vara ensam och för en gångs skull vara social. Vara en normal tonåring.

En kort nick, han drog upp sin egna väska ifrån golvet och reste sig upp. Följde efter henne ut ur bussen precis innan han började undra över vad fan han hade gjort.

Snart kom han fram till svaret. Han hade varit social. Han skulle vara social och han var kanske på väg att få en vän. Av någon anledning fick det honom att känna sig väldigt lugn, trots att fjärilsvingarna i magen skavde sönder hans insida.

Cause I'd rather feel pain than nothing at all

Aj ;__;

Träningsvärken från gårdagens plågo-boxnings-idrottslektion has increased. Ungefär på samma sätt som växthuseffekten, fast under bara några timmar. Det gör ont att röra på axlarna och ryggen. Och armarna. Men jag är väl inte den som klagar, ne? xP

I vilket fall som helst så har jag massor med skolarbete under helgen. Eller massor och massor, jag ska försöka klura ut lite grann till programeringen så att jag inte sitter som en snyltare när jag och Linda ska göra slutuppgiften och sedan så ska jag skriva klart min novell "Apokalyptens budbärare" (säg till om ni vill läsa den) till Litterära Gestaltningen och sedan plugga till matematikprovet som vi skall ha nästa vecka på torsdag :D Nej, jag är inte sjuk i huvudet, jag är glad för att vi inte har det tidigare som precis alla i våran klass trott. Men sen så vet ju alla hur jag är, så jag kommer inte anstränga mig allt för hårt.

Nu längtar jag tills mina dörrar kommer. Och garderobsstänger så jag kan hänga kläder där inne. Och jag tror banne mig att jag ska köpa lite svart spetstyg att hänga upp på baksidan av skåpen, eftersom det inte är en vacker utsikt just nu där. Eller så kanske jag kör den enkla vägen och köper målarfärg och målar svart. I vilket fall som helst så är jag lite ledsen över att jag inte har fler postrar av diverse saker som jag gillar att hänga upp där bak, det är så tomt och tråkigt.

Trettondagsafton och dag

Nuuu vet jag varför både mor och far är lediga och hemma idag. Jag undrade just över det x3 Eller just och just, jag har haft lust att fråga dem hela dagen idag, men tänkt att jag skulle ställt en dum fråga då. Och visst skulle jag det >w<

This song is all about dreams

Jag känner mig lite orolig inför skolan. Jag har som precis ställt om mina sovvanor till att lägga mig klockan fyra och stiga upp kring tre. Jag får väl gå och lägga mig lite tidigare dessa två dagar av lovet som är kvar. Sen är det inte så svårt att räkna ut att jag oroar mig inför matteprovet som jag HELT glömt bort att plugga till ;_; Men man får väl inte ha prov direkt efter ett lov? Riiight? Det sa David i alla fall (min David, inte klassens).

MEN! Det var inte det jag tänkte skriva om. Det jag tänkte skriva om var att jag sett på Fullmetal Alchemist fyra första episoder. Okej, nej det var inte det jag tänkte säga, men jag har det. Det jag tänkte skriva om var att två nätter i rad nu har jag haft fula drömmar.

Natt 1:
Jag drömmer om att vi är i skolan och alla (alla i hela skolan) har samlats i våran vanliga fysiksal - som helt magiskt blivit mycket större och dessutom fått en scen. Och inte nog med det, det finns också massa blå lampor och allting är skrämmande likt Brasseriet. På scenen står Kent och är rektor (tror jag) och ropar ut vilka killarna vill gå med på skolbalen. Jag misstänker att Sofia fick gå med en kille i min högstadieklass, för jag har för mig att han nämndes i sammanhanget att hon var glad. Jonna fick gå med någon och hon var också glad och ingen kille ville gå med Linda för hon har ju paj xD Sen så fick jag gå med en annan kille från min högstadieklass (om man undrar vem så kan jag säga sen) och när min trio ville stå och gratta mig så bad jag dem hålla käft för att jag var så svag i benen och glad.
Sen så står Mel Gibson (ja, han som har gjort Passion of the Christ x''D) på scenen och är relativt full och berättar att han minsann ska gå på balen med *** (jag har ingen aning om vem det var, men hon blev mäkta glad och svimmande x3) och sedan snubblar dessa tu ner i brandsläckarskum. Sen ropar Kent att det minsann finns en till kändis som ska gå med en lycklig flicka på balen och så kommer pojken ut på scen. Förstår ni min förvåning när jag säger att det var Ryan Philippe som kommer ut på scenen och ropar (säger i mikrofonen) att det är en Amanda på Sol***vägen som ska gå med honom? O.o
Helt plötsligt, när jag ska gå ut, så vill alla killar gå med mig på balen och så vaknar jag - Attans också.
Tja, vad ska jag säga? Vart fan fick jag Ryan Philippe ifrån egentligen?

Natt 2:
Jag är i skolan, som är mycket mer öppen (planlösningen alltså) än vanligt. Jag står vid mitt skåp och hånar Edward (ja, Edward Cullen från Twilight) för att han typ står och suger på Bella (som INTE var Bella utan Sofia, fast med längre hår xD). Och han och jag var tydligen västa kompisarna för då skrattade han och visade att han minsann kunde få inte HALVA Sofias ansikte i munnen (ni trodde jag menade att han sög blod va? x3 Sucks to be you) och gjorde mig lite illamående. Sen dyker Bella upp (ja, den riktiga Bella, hon med ingen personlighet, och hade helt plötsligt en personlighet) och fangirlar mig och vill vara min feministkompis.
Så jag går därifrån och bondar med Mike som redan är min feministkompis.

Se där! kunde inte Mike ha dykt upp rätt natt och velat gå på balen? Ryan Philippe hade gärna fått vara min feministkompis om han ville om jag fått gå med Mike på balen!

Oh God, mina drömmar blir skummare och skummare med tiden > >)

Awesume or whut?


Closet man

Imorgon var det planerat att åka in till stan och handla. Jag ville köpa ett fint randigt tyg så att jag kunde sy en klänning och så skulle jag köpa en massa pennor också. Men så ville jag också köpa min garderob och i Luleå finns det inget IKEA. Då tyckte mamma att vi kan ju åka till IKEA imorgon, men då kan vi inte vara till Luleå. Och far måste följa med till IKEA för mama kan inte köra bil med släp så allting beror på honom.

Så frågan är; Ska jag köpa en garderob så jag kan ha koll på mina kläder, eller ska jag köpa tyg så jag kan ha mer kläder som jag inte har någonstans att ha dem?

När man uttrycker det så låter ju allting så väldigt uppenbart >_> Men egentligen är det inte så enkelt, för jag måste ju pussla ihop garderoben sen också, vilket kommer ta en hel dag. Och pappa kommer tvinga mig att be honom om hjälp för att inget ska gå fel (fastän jag mycket väl skulle kunna göra allting själv).

Och mamma har bestämt att vi ska börja med budget och skriva upp allting vi köper vilket jag finner onödigt och JOBBIGT. Men mamma har ju veto-rätt så det kommer nog bli IKEA. Speciellt eftersom far ställde sig på hennes sida.

See he tastes like you, only sweeter

Tja, idag har varit en otroligt underbar upplevelse. Eller igår, wtf. Fin middag, skratt och massa underbara människor. Och jag blev nästan kompis med Herman också. Sen såg vi på Saw också, första filmen, som var mest läskig i början men sedan blev man bara arg och frustrerad i slutet. And of course så har vi den eviga förbannelsen med att min favorit karaktär obligatoriskt måste dö. Fast nu dog han inte egentligen i filmen, men eftersom (SPOILER) han lämnades kvar fastkedjad i ett rum med nyckeln till låset nerspolad i avloppen och dörren som sedan stängdes, kan man mycket väl inse att han kommer vara död i nästa film. Vilket han självklart är. (END OF SPOILER)

Nej, men vadå? Amanda klarar sig fint än så länge and besides; Vi försöker ju ta reda på hur många av hennes favoritkaraktärer vi kan ha ihjäl innan hon snappar helt och hållet.

Och nu ligger Tim och Erika och fnissar och det förälskade par de är. Usch usch. Tim declarade att jag måste skaffa mig en bisexuell (eller meterosexuell) EGEN pojkvän som jag kan sminka med rött läppstift. Jag tyckte det skulle vara jobbigt att hitta någon sådan i huset eftersom att alla av manligt kön var upptagna. Poor me ;__;

Awh, well... Detta inlägg var bara för att folk klagar så fort jag inte skriver tillräckligt ofta (känn er utpekade) på bloggen och eftersom jag hade tråkigt så... Yeah, you've seen the result.

Goodbye.

RSS 2.0